Zielony słoik zdrowia to nic prostszego. Wystarczy odkwaszająca natka pietruszki, dobrej jakości oliwa, migdały oraz alkalizujący sok z cytryny. Blendery w dłoń i pesto gotowe. Odrobina kaszy jaglanej, pieczona papryka i już możemy się cieszyć pysznym detoksykacyjnym daniem. Pamiętajmy, że prostota=zdrowie. Dbajmy również o odpowiednią podaż płynów w naszej diecie, które są niezbędne do skutecznego oczyszczenia organizmu. Przyjmujmy co najmniej 30 ml wody lub naparów na każdy kilogram masy ciała. Zachęcam do przygotowania naparu z natki pietruszki, doskonale oczyszczającego nasze nerki. Kolejnym zdrowym nawykiem jest dodawanie pestek i nasiona do naszych dań. Poruszają one niestrawione, zalegające resztki pokarmu w naszych jelitach. Rak karmi się cukrem, ale i wilgoć spowodowana spożywaniem zbyt dużej ilości nabiału, sprzyja rozwojowi chorób nowotworowych. Jaglany detoks to narzędzie proste i praktyczne, dlatego do dzieła!