Wszystko mogę w tym, który mnie wzmacnia, w Chrystusie. (Flp.4.13)
Napar z natki pietruszki, nasion kopru i cytryny
ZOBACZ PRZEPIS
Dbanie o odpowiednią podaż płynów podczas detoksu jest rzeczą ogromnie ważną. Tylko holistyczne podejście zapewni nam pełnię zdrowia. Dlatego nawadniajmy się. Poza wodą urozmaicajmy swoją dietę o różnorodne soki, koktajle oraz napary.
Napar z natki pietruszki, nasion kopru i cytryny to absolutna bomba witaminowa. Wzmacnia, oczyszcza, poprawia cerę, a także humor i koncentrację!
Napar z natki pietruszki, nasion kopru i cytryny
Podczas programu odgrzybiania polecam stosowanie tego naparu jak najczęściej, ponieważ odkwasza organizm. Nasiona kopru mają właściwości zwalczające pleśnie i grzyby, wykazują też korzystne działanie w przypadku nadmiaru wilgoci. Zamiast cytryny możecie dodać kilka plasterków grejpfruta. Natka pietruszki jest moczopędna i w procesie trawienia staje się lekko kwaśna, dlatego doskonale stymuluje wątrobę. Ten napar działa również detoksykacyjnie, odblokowując zastoje krwi w wątrobie oraz ogrzewając nerki.




Napar z natki pietruszki, nasion kopru i cytryny

SKŁADNIKI
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 1–2 plasterki cytryny
  • 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
 
 
PRZYGOTOWANIE
Wrzuć do słoika lub dzbanka natkę pietruszki, plasterki cytryny i nasiona kopru włoskiego. Zalej wrzątkiem. Pij małymi łykami po lekkim ostudzeniu.


Proponowane artykuły

Wybierz jedną z kategorii lub rozwijaj się w każdej z nich